Sociaal ondernemen

MarijkeKaarten heeft 2 sociale initiatieven die wij in gang hebben gezet ter nagedachtenis van onze moeder. Beide initiatieven sluiten naadloos aan bij wie onze moeder was, namelijk een sociaal mens die hield van de natuur.

1.‘’De Marijkekaart’’ 

Wij hebben deze actie in gang gezet ter nagedachtenis aan onze moeder Marijke.

Marijke heeft 35 jaar vrijwilligers werk gedaan in Crimpenersteyn en Tiendhove in Krimpen aan den IJssel. Ze stuurde, tot ze met een gebroken rug werd opgenomen in verpleeghuis Crimpenersteyn in juli 2020, elke week wel een aantal kaarten aan de mensen om haar heen. Wij vinden het leuk om deze gedachte vast te houden en hebben daarom de MarijkeKaart ontwikkeld. Dit is een gratis kaart die gestuurd kan worden om iemand te steunen of aan te moedigen.

Deze kaart stelt MarijkeKaarten beschikbaar. Hiervoor werven we fondsen om deze kaart te kunnen financieren. En daarbij geeft MarijkeKaarten van elke verkochte kaart er ook een aan de verpleeghuizen in Krimpen aan de IJssel. De actie loopt in beide Jumbo’s in Krimpen aan de IJssel, de verkooppunten van MarijkeKaarten.nl. 

Met dit sociale initiatief ‘’de MarijkeKaart’’laten we dat wat Marijke belangrijk vond het leven doorgaan. Een kaart voor een ander, omdat hij of zij een kaartje verdient.  

 

3.‘’Het MarijkeBos’

Van elke verkochte kaart gaat een kwartje naar de natuur. De bomen worden aangeplant op landgoed het Vlier te Giethmen.

 

Uw bijdrage kunt u overmaken op 
rekeningnummer: NL05 INGB 0006 7662 62 t.n.v. Marijke Kaarten